Prof. Milena Vrenčur je bila ravnateljica Srednje šole Josipa Jurčiča od leta 1987. Gimnazija Josipa Jurčiča je bila med prvimi šestimi gimnazijami, ki so bile ponovno uvedene po šolski reformi. Po reorganizaciji zavoda SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica v dve enoti je postala direktorica zavoda in ravnateljica gimnazije.

Ravnatelji Gimnazije Josipa Jurčiča so se pogosto menjavali in v petdesetih letih sta najdlje ravnateljevala prof. Mirko Leder (9 let) in prof. Lojze Šonc (7 let), ravnateljica prof. Milena Vrenčur pa je bila čelu šole 15 let in pol.

Pred tem je učila na OS Stična, dve leti pa honorarno tudi zgodovino na gimnaziji.

Prof. Milena Vrenčur je bila prva ravnateljica, ki je maturirala na stiški gimnaziji.

 

Opis gospe ravnateljice maturantov generacije 2000 na maturantskem plesu 9.5.2000:

 

Spoštovana gospa ravnateljica Milena Vrenčur!

Pomembnost Vaše funkcije Vam z obraza ne izbriše prijaznega nasmeha, kljub številnim obveznostim in dolžnostim direktorice srednje šole ste vedno našli čas in prisluhnili našim idejam ter pobudam. Veseli smo, da ste bili vedno naklonjeni novostim, kar je pripomoglo k napredku šole. Toda še taka odprtost in načelno odobravanje ne bi obrodila sadov brez Vaše odločenosti uresničiti zastavljene cilje. Stik z dijaki ste uspeli ohraniti tudi na hodniku, saj smo si pogosto izmenjali prijazne besede. Prav te, nežne in preproste, ki odpirajo srce in grejejo dušo še dolgo potem, ko valovijo samo v tišini, so najbolj dragocene. Iskrena hvala!

Maturanti generacije 2000

 

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov: 1)