Predstavitev dejavnosti na SŠJJ za šolske svetovalne delavke okoliških osnovni šol

Po srokovnem posvetu svetovalnih delavk iz sosednjih osnovnih šol in svetovalnih delavk Srednje šole Josipa Jurčiča, smo našim obiskovalkam iz sosednjih osnovnih šol 7. šolsko uro predstavili pisano paleto dejavnosti, ki potekajo na naši šoli.

Najprej sta Ula Regali in Ajša Hodžić iz 4.b predstavili projekt EPAS (European Parliament Ambassador School), ki poteka pod mentorstvom Mojce Saje Kušar, Dragice Eržen in Jerneja Podgornika.

Julija Genorio, prav tako dijakinja 4.b je predstavila, kako poteka njena raziskovalna naloga iz področja biologije. Njena mentorica je Miša Rus.

Jezikovni kotiček sta predstavila Jan Dežman iz 4.a, ki je svojo predstavitev v celoti izvedel v nemškem jeziku, ter Primož Lulik iz 3.a, ki je gostje pozdravil v ruščini in opisal svoje doživljanje šolanja na Srednji šoli Josipa Jurčiča.

O športu, predvsem pa o svojih izjemnih dosežkih sta ob videoprojekciji spregovorili Lana Kužnik 1.b in Tjaša Kušnik 3.b, kulturno produkcijo šole pa je predstavil Valter Zaletel 3. a.

Nato so si šolske svetovalne delavke ogledale še del predstave Pod lipo zeleno, kjer sta zaplesala Nal Roš Omahen in Julija Genorio 4.b, Urškino resnico o Povodnem možu pa je povedala Naja Mrvar 3.d.

Plesno – dramska predstava, ki jo bodo dijaki SŠJJ ponovno izvedli 21. 12. 2023 popoldne v KD Stična  je nastala pod  mentorstvom Marije Majzelj Oven in Dragice Šteh. Prireditev je z domiselno pripravljenim veznim tekstom povezovala Zala Zorman, 2.i.

Karmen Pečarič Podobnik

 

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov: 1)