Na Gimnaziji Poljane so se odločili, da po mnogih letih ponovno obudijo dogodek, ki je v devetdesetih letih na ustvarjalen in domiseln način povezal slovenske gimnazije. Tako se je v zadnjem septembrskem vikendu v Ljubljani spet zgodila Gimnazijada.

Za sodelovanje na  njej smo se odločili tudi na Srednji šoli Josipa Jurčiča. V petek, 29. septembra smo na velikem odru Lutkovnega gledališča v Ljubljani zastopali Dolenjsko in se predstavili z avtorsko predstavo Pod lipo zeleno. Na Gimnazijadi je sodelovalo okrog 15 slovenskih srednjih šol iz Ljubljane, Kopra, Nove Gorice, Maribora, Ptuja, Lendave, Velenja, Celja ter seveda Ivančne Gorice. Dijaki so se predstavljali z glasbenimi, likovnimi in dramskimi nastopi. Naša predstava je med gledalci požela veliko navdušenje, kako tudi ne, saj se Pod lipo zeleno končno razkrije prava resnica o nepozabnem Povodnem možu.

Vsi nastopajoči – plesalci in igralci, ter mentorici Marija Majzelj Oven in Dragica Šteh se zahvaljujemo vsem, ki nas podpirate pri kulturnem ustvarjanju.

Dragica Šteh

Foto: Brina Omahen

(Skupno 760 obiskov, današnjih obiskov: 1)