NOVO!!!

V letošnjem letu z veseljem ugotavljamo, da imamo veliko povečanje števila dijakov, ki prihajate iz vseh smeri, zato se je že prva dva dneva pojavilo nekaj težav s prevozi predvsem iz Ljubljanske smeri. Iz ljubljanske smeri imate zjutraj na razpolago za prihod v šolo vlak in dva avtobusa.

  1. Vlak z glavne postaje Ljubljana odpelje ob 6.46, Grosuplje 7.13, pride v Ivančno Gorico ob 7.47. Ustavlja tudi na vseh vmesnih postajah.
  2. Avtobus LPP odpelje z glavne postaje Ljubljana ob 6.55, ustavi na Zmajskem mostu, Strelišču, Lavrici, Škofljici, Šmarju, Grosuplju in gre po avtocesti v Višnjo Goro in v Ivančno Gorico pred ŠC, kamor pride ob cca.7.50.
  3. Avtobus NOMAGO odpelje z avtobusne postaje Ljubljana ob 7.05, ustavi na Strelišču in gre po avtocesti v Ivančno Gorico na glavno postajo, kamor prispe ob cca 7.40. VSEM, KI VSTOPATE NA AVTOBUS V LJUBLJANI, NA GLAVNI POSTAJI ALI NA STRELIŠČU NA RAKOVNIKU, TOPLO PRIPOROČAM UPORABO TEGA AVTOBUSA, KER JE DIREKTEN, PRIDE HITRO IN NANJ NE MOREJO DRUGI POTNIKI, npr iz Lavrice, Škofljice, Grosuplja … S tem bi sprostili mesta za dijake iz Lavrice, Škofljice in naprej do Grosuplja.
  4. V Grosuplju je ob cca. 7.20 na razpolago še en dodatni avtgobus LPP (običajno prevoznik Jaklič), ki vozi čez Polico, Višnjo Goro pred ŠC. LPP je v teh dneh iz Grosuplja dodal še en dodatni avtobus linija 68. Upamo, da tako ostane. Če je stiska kljub vsemu prevelika, vljudno prosim, da se še kakšen dijak usmeri na vlak.

Za pot domov je pred šolo po 6. šolski uri en avtobus LPP, po 7. uri pa dva, en je redna linija  LPP in ena linija (Jaklič) čez Polico do Grosuplja. LPP prosimo in predlagamo, da bi po sedmi uri dodali tudi za nazaj tretji avtobus, a ta predlog, žal, še ni potrjen. Ob 14.17 ob 15.18 in ob 16.55 gre z železniške postaje vlak proti Ljubljani. Vlaki ustavljajo na vseh vmesnih postajah (seveda pa preverite, prosim!).

Avtobus iz Strug, Vidma gre čez Hočevje , Krko, Muljavo pred šolo enkrat zjutraj in po 7. uri nazaj. Ustavlja na vseh imenovanih postajah. Dijaki, ki se vozijo do Ivančne Gorice, Muljave, Krke, lahko koristijo tudi ta avtobus.

Avtobus iz Ambrusa štarta ob 6.50, gre čez Zagradec, Valično vas, Gabrovčec, Krko, Muljavo pred Šolski center in se po 7. uri vrača. Dijaki, ki se vozijo do Ivančne Gorice, Muljave, Krke, lahko koristijo tudi ta avtobus.

Dijaki iz novomeške strani in Trebnjega z okolico imajo možnost priti v šolo z avtobusnim prevoznikom Jaklič ali vlakom. Vozni redi in trase so utečeni. Težav zaenkrat nismo zaznali. Tudi za pot domov sta primerni obe opciji. Če je na kakšnem avtobusu premalo prostora, sporočite in bomo prosili prevoznika za večji avtobus.

Ker želimo ugotoviti, če imam kakšen dijak težave s prihodom v šolo vas vse prosim, da mi osebno sporočate vse probleme (avtobus ne ustavlja na postaji, kjer želim vstopiti, do avtobusne postaje imam predolgo pot, ki bi se lahko skrajšala, če bi avtobus podaljšal linijo, …)

O gneči na avtobusu mi ni treba poročati posamezno, pošljite enega dijaka za vsako smer, da mi bo poročal o stanju na avtobusu.

V razrede sem poslal anketne liste na katerih so dijaki zapisali, kako prihajajo v šolo in kako se vračajo domov, da bom imel natančne podatke za pogovor s prevozniki.

Po analizi podatkov bomo poskušali zagotoviti dodatne prevoznike, če bo potrebno,  tako da boste vsi imeli možnost za urejen in varen prevoz v šolo in iz šole.

Lep pozdrav vsem in SREČNO v novem šolskem letu

Ravnatelj: Milan Jevnikar, prof.

 

 

 

 

 

(Skupno 589 obiskov, današnjih obiskov: 2)