V petek, 18. 11. 2022, smo v jedilnici naše šole, ponovno organizirali Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega namen je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Hrana iz lokalnega okolja je običajno veliko bolj sveža, obenem pa ne obremenjuje okolja s transportom.

       

Dijaki so si maslo in med lahko namazali na štiri različne vrste kruha, ki so ga spekle naše kuharice ter zraven spili toplo mleko. S seboj v razred pa so lahko vzeli tudi jabolko.

Veseli smo, da se je tega pomembnega dogodka udeležilo veliko dijakov, ni bilo škoda niti dela prve ure, ki so ga nekateri zamudili.

Razmišljali smo že, da bi zajtrk dijakom ponudili vsak dan, seveda s plačilom, a se predlog ni prijel. Bomo pa poskusili poleg tega dneva Tradicionalnega slovenskega zajtrka najti še vsaj kakšen dan v letu, ko bi bilo primerno dijakom ponuditi zajtrk.

Mojca Flajs in M. Jevnikar

 

(Skupno 875 obiskov, današnjih obiskov: 1)