Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica je bila 11. julija spet polna slovesnega in prazničnega vzdušja. 62. generaciji gimnazijcev smo podelili spričevala splošne mature

Septembra leta 2012 se je program gimnazije na naši šoli vpisalo 54 prvošolcev, 18 fantov in 36 deklet. Po dodatnih vpisih in prepisih se je v četrti letnik lani septembra vpisalo kar 57 dijakov. Šolsko leto 23. maja je uspešno zaključilo 52, ali 91,2 % (lani 86,4 % predlani 90,2%).

In vseh 52 je po uspešno zaključenem letniku pristopilo k opravljanju mature. Vsi kandidati so dokazali, da se delo izplača, da je vredno slediti napotkom učiteljev, saj se le tako doseže tak uspeh na maturi, kot so ga dosegli naši gimnazijci.

Letošnja generacija gimnazijcev se je izkazala za eno najuspešnejših generacij. Uspeh na SPLOŠNI MATURI V JUNIJSKEM ROKU je na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica izjemno visok 98,08 %. Imamo le enega neuspešnega kandidata z dvema popravnima izpitoma. Letošnji slovenski uspeh na maturi je 88,4 % (lani 89,7%). Očitno se v Ivančno Gorico vračajo lata, ko bomo spet imeli 100 % maturo. Ravnatelj se je dijakom v nagovoru zahvalil za tak lep uspeh in jim iskreno čestital!

Dodatni izpit na splošni maturi je opravljalo 6 naših dijakov ekonomske smeri in 3 so izpit uspešno opravili.

Od 6 občanov, ki so opravljali popravni izpit na SM, jih je bilo uspešnih 5, ali 83,33 %, in od dveh kandidatov, ki sta opravljala 5. predmet  eden. Tudi to je zelo lep uspeh.

Povprečno število doseženih točk uspešnih maturantov, ki so prvič opravljali maturo v celoti je letos 21,82 točk (lani 20,74 predlani 20,28), kar je kot vedno doslej nad slovenskim povprečjem.

Pri vseh predmetih so dosežene zelo visoke povprečne ocene, od najmanj 3,14 pri sociologiji, do zavidljive petice pri nemščini na višjem nivoju.Tudi to kaže na visoko raven znanja naših dijakov

Srednja šola Josipa Jurčiča ima letos kar štiri zlate maturanate, (lani 3)! Zlatih maturantov, torej tistih, ki so dosegli 30 do 34 točk, je bilo letos v Sloveniji 260 (lani 320). Naši zlati, ki so se pridružili dosedanjim 48 zlatim maturantom so Klara Groznik, 4.b, Jošt Dolinšek, 4.a, Janja Koželj, 4.a in Jan Zaletel, 4.a.

Izjemno ponosni smo na te odlične mlade  ljudi, ki so dokazali, da je tudi na naši šoli možno dosegati najboljše rezultate.

Vseh 34 točk je v Sloveniji na splošni maturi letos doseglo 17 (lani 16) in ena izmed njih je tudi naša Klara Groznik iz 4.

Klara Groznik
Diamantna maturantka Klara Groznik

»Vsaka opravljena matura je dosežek vreden vse pohvale, veliko dejanje za vsakega posameznika. Prav pa je, da izpostavimo tudi vrhove in se veselimo, da so bili naši dijaki, naši sošolci«, je v slavnostnem nagovoru dejal ravnatelj Milan Jevnikar, preden se je poslovil od maturantov in učiteljev, ki sedaj mirno odhajajo na zaslužene počitnice.

[nggallery id=88]

(Skupno 817 obiskov, današnjih obiskov: 1)