V Pariz smo prispeli 7. 2., v dopoldanskih urah, in se odpravili do la Défense, kjer smo imeli nekaj prostega časa za kosilo. Z metrojem smo se nato odpeljali do slavoloka zmage, s katerega smo imeli čudovit razgled na mesto. Peš smo se napotili do Eifflovega stolpa in se nanj tudi povzpeli.

Drugi dan smo se po zajtrku odpravili do Opere Garnier in nato do nakupovalne galerije Lafayette in občudovali notranjost obeh stavb. Na mestnem otoku smo si ogledali katedralo Notre-Dame, ki je v obnovi. Zvečer smo se povzpeli na grič Montemartre in obiskali baziliko Sacré-Coeur.

Tretji dan smo šli do muzeja Louvre in si ogledali umetnost v različnih obdobjih, med drugim tudi slavno sliko Mona Liza. Sprehodili smo se do Les invalides, kjer smo si ogledali vojaški muzej in videli Napoleonov grob.

Zadnji dan nas je vlak odpeljal do kraljevega mesta Versailles, kjer smo se sprehodili po čudoviti palači. Napotili smo se tudi do francoske tržnice. Zvečer smo se utrujeni, a zadovoljni, odpeljali nazaj domov.

Zala Zorman, 2. i, in Katarina Glavan, 2. c

 

(Skupno 490 obiskov, današnjih obiskov: 1)