Danes, 10. 7. 2023 je bil na Jurčiču spet velik dan. Slovesno smo razglasili rezultate letošnje splošne mature in podelili maturitetna spričevala 69. generaciji »stiških maturantov«. Gimnazijo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica je  z maturo zaključilo vseh 58 kandidatov in tako smo spet, kot že celo desetletje, dosegli 100 % uspeh na splošni maturi v junijskem roku.

Slovensko povprečje med gimnazijci, ki so letos zaključili 4. letnik, je 95,41 % uspeh.

In med 316 slovenskimi zlatimi maturanti, ki so dosegli maturitetno spričevalo s pohvalo za 30 – 34 točk, je kar pet naših dijakinj in dijakov. Na Jurčičevo zlato steno bodo v častne kroge za vedno zapisan naslednja imena:

Benjamin Kutnar, 4.B,

Jana Kramar, 4.A,

Miha Perpar, 4A,

Maj Trinko, 4.A,

in Maša Žnidaršič, 4.B.

Slovesno prireditev sta po zasnovi profesorice Dragice Šteh vodila Uroš Valič in Ajda Grabrijan.

Na prireditvi, ki so se je udeležili poleg maturantov in profesorjev zelo številni starši, smo začeli s Slovensko himno.

Ravnatelj Milan Jevnikar je vsem maturantom čestital za izjemen uspeh in se jim zahvalil, da so vsa štiri leta zvesto sledili svojim profesorjem.  Po natančni predstavitvi vseh statističnih podatkov o maturi jih je z vzpodbudnimi besedami pospremil na počitnice, na uspešen študij in jim zaželel, da bi zgradili nov in boljši svet, za kar imajo vse potenciale. Pozval jih je, da naj bodo ponosni na šolo iz katere so izšli in naj za vedno ostanejo “Jurčiči” !

Zahvalil se je profesorjem za izvrstno opravljeno delo in seveda staršem, ki so nam zaupali svoje otroke. Na srce jim je položil,  naj bodo ponosni na svoje otroke in naj jim še naprej ljubeče stojijo ob strani!

Za glasbeni intermezzo je s citrami poskrbela naša dijakinja Tjaša Pajek.

Na prireditvi smo maturantom podelili tudi najvišja šolska priznanja, Jurčičevo priznanje Niku Grumu, Bronasto Jurčičevo nagrado Vidu Omejcu, Srebrno Jurčičevo nagrado Ani Adamlje in pet Zlatih Jurčičevih nagrad zlatim maturantom.

Sledila je podelitev maturitetnih spričeval, za sklep še prisrčna zahvala maturantov razrednikoma, ravnatelju in vsem profesorjem, za nepozabna štiri leta na Jurčiču!

Prijetno druženje se je zavleklo daleč čez poldne, posladkali smo se s sladoledom, maturanti pa so izkoristili priložnost za fotografiranje s starši, profesorji, prijatelji …

Res nepozaben dan je bil!

(Skupno 2.502 obiskov, današnjih obiskov: 3)