Letos je razpisana tema SLOVENIJA, VSE NAJBOLJŠE. Dejavnost poteka upočasnjeno zaradi pandemije in s tem šole na daljavo. Organizacijsko delo vodi Breda Kramar.

  1. in 2. letniki gimnazije (A) in strokovne šole (B) prebirajo deli Veronike Simonitti, Ivana pred morjem, in Štefana Kardoša, Vse moje Amerike, ter predpisano strokovno literaturo.
  2. in 4. letniki gimnazije (A) in strokovne šole (B) pa segajo po romanih Marjana Rožanca, Ljubezen in izbrani eseji, in Draga Jančarja, Galjot in izbrani eseji, še Jančarjevo Pisanja in znamenja ter predpisano strokovno literaturo.

Razpisana  literarna dela in strokovna literatura so podlaga za preverjanje bralne zmožnosti ter zmožnosti pisanja besedil, povezanih s prebranim.

Dijak/dijakinja se prijavi svoji učiteljici slovenščine, nato poteka organizacija tekmovanja elektronsko. Po prijavi dijaka se po stopnjah organizira priprava dijakov na prebiranje razpisanega študijskega gradiva (predvidevamo do pet ur za vsako stopnjo), priprave kot do sedaj glede na prijavo in razpisano literaturo vodita profesorici slovenščine: 2. stopnjo Breda Kramar, 3. stopnjo Majda Simonič.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov: 1)