V četrtek, 20. novembra, je bilo na šoli zelo živahno. V okviru projekta SKK smo pripravili odlično degustacijo slovenskih jedi. Pečena prosena kaša s suhimi slivami, ajdovi in beli žganci z ocvirki, repa z bučnim oljem, klobase vseh vrst in domač kruh so navdušili dijake in vse zaposlene na šoli. Poleg degustacije je potekala tudi redna šolska malica, v šolski kuhinji so nam pripravili domače skutine štruklje. Je že tako, da dobre jedi porajajo same dobre misli in zato so taki tudi vtisi tega našega kratkega druženja. Med uživanjem v hrani smo si ogledali še ppt predstavitev domačih jedi po slovenskih pokrajinah in zbirko starih receptov, vse pa je navdušila razstava kuharic, starih prtov in prtičkov, slike starih črnih kuhinj in nekateri kuhinjski pripomočki.
Prireditveni prostor so pomagali pripraviti dijaki četrtih ekonomskih in drugih gimnazijskih letnikov, najbolje so jedilne liste oblikovali dijaki drugih letnikov programa ekonomski tehnik. Razstava je uspela, ker so razstavne predmete prispevale vse razredne skupnosti in tudi zaposleni na šoli, največjo zahvalo za uspešno degustacijo pa namenjamo seveda zaposlenim v kuhinji in se priporočamo.
Marina Strnad