Leto je naokoli in na naši šoli je v petek, 21. 6., potekal že tretji Jurčičfest. Letošnji dogodek je zaznamovala predaja štafetne palice ustanoviteljic dogodka, Julije Ambrožič in Ajše Hodžić, in s tem tudi ohranjanje tradicije Jurčičfesta. Pod projekt sta se letos podpisala Valter Zaletel in Zala Žerovnik, dijaka 3. a, ki sta v sodelovanju s študentsko organizacijo GROŠ in s pomočjo profesorskega kolektiva pripravila večer, ki bo ostal v zelo lepem spominu.

Izpred šole je že okoli sedme ure zvečer zadišalo po šmornu, slišal se je smeh in v zraku je bilo veliko dobre volje, za žejo v tako vročem večeru pa je bilo tudi poskrbljeno. Seveda pa so dijaki za odlično atmosfero in prijeten ambient trdo delali že od zgodnjega popoldneva.

Letošnji »fest« so nam popestrili štirje bendi oziroma izvajalci. Dva izmed njih sta tudi lokalna benda, v katerih izvrstno muzicirajo tudi naši dijaki. Večer so otvorili Bumbarji iz knjižnice, mlad bend, katerega članice so tudi tri naše dijakinje. Na vokalih sta se odlično odrezali Karolina Genorio (1. i) in Tara Moretti (1. a), na kitari pa Arsa Shatri (1. i). Sledil je izvrsten nastop skupine Capuchini, svežega benda, a vendar že zelo dobro prepoznanega. S svojimi lastnimi skladbami so se predstavili Nejc Stražišar (3. a) na bobnih, Jan Ropič (3. b) na kitari in pa maturanta, ki sicer ne hodita na našo šolo, vendar ju imamo že skoraj za svoja, Martin Hundrić na kitari in Katja Košir na vokalih. Sledilo je glasbeno presenečenje skupine Juls. Na odru sta se namreč Martinu in Nejcu pridružili lanskoletni maturantki Urška in Trina. Skupina je poskrbela za veliko plesnih in pevskih ritmov, ki so publiko zelo navdušili. Naslednji so na odru nastopili Škis bend, gorenjsko-dolenjska peterica, ki jih združuje ljubezen do rocka. Celoten večer pa je zaključil mojster rim, repar Emkej, ki je v sodelovanju z Vidom Turico navdušil vse prisotne. Da so vsi nastopajoči zažareli v soju luči in v pravih zvokih, pa sta poskrbela Simon Kavšek in Andrej Podobnik.

Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem, ki so srčno prisluhnili dijakom in pomagali pri izvedbi Jurčičfesta:

PEKARNA PEČJAK

PEKARNA DON DON

ONSITE

KLEMEN CEGLAR  S.P.

MINIENERGIJA d.o.o.

PARK CUKARCA

NAJCOM

JAVNO KOMUNALNO PODJETJE GROSUPLJE

Hvala pa tudi kolektivu Srednje šole Josipa Jurčiča za podporo in pomoč.

Zala Žerovnik, 3. a

 

 

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov: 12)