»Nekje v nekem kotičku svojih src smo še vedno vsi učenci.«

Rabindranath Tagore

 

30. septembra se je na lep jesenski večer v amfiteatru Srednje šole Josipa Jurčiča zbrala množica nekdanjih dijakov, profesorjev in zaposlenih. Prireditev ob ustanovitvi kluba alumnov se je začela s slovesno himno Gaudeamus, ki jo je zapel mešani mladinski pevski zbor Srednje šole Josipa Jurčiča, pod vodstvom profesorja Aneja Černeta, ter s plesnim nastopom šolske plesne skupine, ki nastopa pod mentorstvom Marije Majzelj Oven. Sledil je nagovor ravnateljice Ajde Erjavec, ki je poudarila pomen tradicije in ohranjanja lepih spominov. Pri tem imajo posebno vlogo odrasli, ki s svojim življenjem »kažejo vsakodnevno uporabo in uporabnost znanja. Ne samo učitelji in starši, ampak celotna skupnost. Verjamem, da se tega dobro zavedate in da ste zato tudi danes tukaj. In da je to tudi razlog, da se na našo šolo vpisuje že četrta ali peta generacija v družini.«

V tem vzdušju so nastopili tudi glasbeni gostje – Stiški kvartet ter ena in edina Nina Pušlar, ki je zapela skupaj z mladinskim pevskim zborom in seveda navdušila občinstvo. Za zaključek prireditve, ki sta jo povezovala profesor Igor Gruden ter profesorica Vesna Celarc, je na prireditveni oder stopil še dolgoletni ravnatelj in zborovodja Milan Jevnikar in v svojem slogu zaključil svojo poklicno pot na naši šoli. Mešani pevski zbor je pod njegovo dirigentsko taktirko zapel pesmi Rož, Podjuna, Zila in Lipa.  Dijaki so mu v slovo pripravili poseben spominski zvezek, ki so ga za spomin dobili tudi udeleženci prireditve. Prireditev se je nadaljevala še v šolski predavalnici, kjer je ravnateljica v družbi nekdanjih ravnateljic Marine Strnad, Marije Mencin in ravnatelja Milana Jevnikarja odkrila steno z imeni vseh ravnateljev Srednje šole Josipa Jurčiča. Večer se je sklenil v prijetnem vzdušju, obujanju spominov, nepogrešljivih flancatih, ki so jih pripravile naše kuharice, ter v načrtovanju aktivnosti kluba alumnov Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Ob koncu dodajmo še iskreno zahvalo podjetjem: Pikl, d. o. o., Impuls, d. o. o., Mlekarna Krepko, Geaprodukt, Cvetmarket in Občini Ivančna Gorica, ki so s svojimi donacijami podprli prireditev.

Dragica Šteh

 

Prireditev v amfiteatru:

Fotografije: Klemen Ceglar

 

Nadaljevanje v predavalnici:

Fotografije: Ana Furjan

 

(Skupno 369 obiskov, današnjih obiskov: 29)