V četrtek, 11. julija 2024, je v šolski avli potekala slovesna podelitev letošnjih maturitetnih spričeval. Tudi tokrat so dosegli izjemen uspeh in maturo opravili z  98,08 % uspehom. Med letošnjimi 52 maturanti sta tudi zlata maturantka Ines Glavan in neprekosljiva diamantna maturantka Zoja Peteh, ki je dosegla vseh 34 točk. Povprečno število doseženih točk je bilo 20,8 – kar presega tudi državno povprečje.

Prireditev je povezovala Zala Žerovnik, ki je skupaj s profesoricama Majdo Simonič in Leo Kastelic tudi interpretirala pesmi iz pesniške zbirke Per partes, izdane prav ob tej priložnosti. Avtorice pesniške zbirke so maturantke Ula Regali, Tanja Škufca in Tanja Struna, zbirko pa je ilustrirala Ajda Grabrijan, prav tako maturantka letošnje generacije. Kulturni del prireditve je zaokrožil še Matic Garbas, ki je zbranim slavljencem, njihovim staršem ter profesorskemu zboru zaigral na klavir.

Ravnateljica Ajda Erjavec je v svojem nagovoru poudarila ponos na letošnjo generacijo, ki je bila izjemna tudi na drugih področjih – na kulturnem, umetniškem, športnem in tudi na področju družbene angažiranosti in prostovoljstva.  »Danes smo na vas ponosni vsi delavci šole, še posebej vaša razrednika in učitelji, ki so vas poučevali – moja zahvala gre tudi njim – brez dvoma pa je to poseben dan tudi za vaše starše, brate, sestre in vse ostale, ki so vam v tem posebnem letu stali ob strani.«

Razrednik 4. a, Matko Peteh, je svoje dijakinje in dijake pospremil z besedami: »Ostanite spoštljivi do drugačnih v iskanju enotnosti. Želim vam uspešno izobraževanje še naprej.« Razredničarka 4. b, Dragica Šteh, pa je maturantkam in maturantom zaželela: »Bodite ponosni, da ste hodili na Jurčiča, radi se vračajte nazaj, predvsem pa pogumno, samozavestno in srčno zakorakajte v svet in ga z vetrom sprememb obrnite na bolje.«

Sledila je slovesna podelitev spričeval, vsi dijaki pa so za spomin dobili tudi zgoraj omenjeno pesniško zbirko. Mojca Saje Kušar pa je skupaj z ravnateljico Ajdo Erjavec in predsednikom sveta šole Antonom Brčanom podelila še letošnja Jurčičeva priznanja in nagrade. Jurčičevo priznanje za odlične dosežke sta prejeli Neža Marinčič iz 4. a in Julija Genorio iz 4. b. Bronasto Jurčičevo nagrado je prejela Tjaša Pajek iz 4. a, srebrno Jurčičevo nagrado pa Alja Božič iz 4. b. Najvišjo šolsko nagrado – zlato Jurčičevo nagrado – pa sta prejeli zlata maturantka Ines Glavan in diamantna maturantka Zoja Peteh. Za konec sta nekaj besed zahvale spregovorili še maturantki Neža Marinčič in Alja Božič, srečanje in slovo od generacije 2023/24 pa smo zaključili v sproščenem pogovoru in ob nepogrešljivem sladoledu.

Dragica Šteh

 

 

(Skupno 423 obiskov, današnjih obiskov: 423)