Na tretjo nedeljo v juniju se v Šentvidu pri Stični zgodi praznik slovenske pesmi in zborovskega petja. Tja se vsako leto odpravijo tudi člani Mešanega mladinskega pevskega zbora naše srednje šole in so eni redkih predstavnikov mladinskih pevskih zborov na tej prireditvi. Letošnja je bila še toliko bolj posebna, ker so na njej sodelovali tudi člani gledališko – recitacijske skupine naše šole. Zala Žerovnik in Valter Zaletel iz 3.a ter Karolina Genorio iz 1. i in Matic Šteh iz 1.a, so se postavili v vlogo glavnih  moderatorjev koncerta slovenskih pevskih zborov. K sodelovanju jih je povabila scenaristka letošnjega Tabora, naša profesorica Dragico Šteh.

Zbrano občinstvo je njihov nastop pospremilo s prisrčnim aplavzom, čestital pa jim je tudi nekdanji predsednik republike Slovenije, gospod Borut Pahor, ki je bil slavnostni govornik na prireditvi.

Koncert z naslovom Ta šmentana ljubezen, je vodil dirigent Igor Švara, naše pevce pa je na tokratnem nastopu spremljal dolgoletni zborovodja mešanega mladinskega zbora SŠJJ Milan Jevnikar. Kar nekaj pesmi iz letošnjega koncerta Tabora slovenskih pevskih zborov so naši pevci že uvrstili tudi v svoj redni glasbeni program. Na prireditvi so nastopili še združeni otroški in mladinski pevski zbori iz Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični iz Osnovne šole Stična in Osnovne šole Dobrepolje. Svoj pečat pa so dogodku, ki ga je v neposrednem prenosu predvajala televizija Planet TV, dodali še člani folklorne skupine Vidovo in policijski orkester pod taktirko Nejca Bečana.

Milan Jevnikar in Dragica Šteh

 

(Skupno 305 obiskov, današnjih obiskov: 3)