Pretekli vikend, med 27. in 29. januarjem 2023, smo bili na tridnevni smučarski ekskurziji v Kranjski Gori. S štirimi spremljevalci je šlo 42 dijakov smučarjev od 1. do 4. letnika.

Po skoraj dvourni vožnji nas je v petek v Kranjski Gori pričakalo sonce, ki je že obsijalo nekatere smučarske proge. Takoj smo se oblekli in se postavili na smuči. Po testni vožnji, na kateri smo spremljevalci ocenili samostojnost smučarjev, so se dijaki v manjših skupinah odpravili smučat v tempu, ki jim je najbolj odgovarjal. Večina nas je smučala vse do četrte ure, vmes pa smo imeli odmor za kosilo v hotelu. Ko smo zaključili s smučanjem, smo se namestili v sobe. Po samopostrežni večerji, ki so nam jo prav tako pripravili v hotelu, smo odšli še na sprehod v slikovit center Kranjske Gore, sledilo pa je prosto druženje do desete ure zvečer, ko smo si privoščili zaslužen počitek.

Sobota je bila bolj oblačna, toda sneg je bil suh, proge pa odlične za dopoldansko smuko, tako da smo dan brez težav presmučali glede na želje, znanje in športno kondicijo posameznih dijakov. Zelo priročno je bilo, da smo imeli kosilo v hotelu, iz katerega smo lahko izstopili naravnost na smučarsko progo, zato ni bilo nobenih težav, če je kdo želel s smučanjem zaključiti pred ostalimi. Večer je bil posvečen družabnim igram, biljardu, ali pa enostavno samo druženju s sošolci ali ostalimi letniki.

V nedeljo nas je sonce spet razvajalo, tako da smo z veseljem izkoristili še smučarsko dopoldne, po kosilu pa smo krenili nazaj proti Ivančni Gorici.

Spremljevalci smo bili s skupino zelo zadovoljni, še bolj navdušeni pa so bili dijaki, ki so ob vprašanju, če so se imeli v redu, na avtobusu enoznačno vzkliknili: »Jaaaaa!«. Naslednje leto gremo torej spet, kam pa, bomo še videli.

Smučarska ekskurzija v Kranjsko GoroSmučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko GoroSmučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko GoroSmučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko Goro Smučarska ekskurzija v Kranjsko GoroSmučarska ekskurzija v Kranjsko Goro

(Skupno 498 obiskov, današnjih obiskov: 1)