Izbirni predmet francoščine smo zaključili s kuharsko delavnico s pridihom francoske kuhinje. Profesorica Pogačar nam je priskrbela nekaj receptov, ki nam niso vzeli preveč časa. V parih smo pripravljali libanonsko solato, solato iz Nice, quiche s porom in slanino, kraljevo pecivo in sladico z mandlji. Med pripravo jedi smo klepetali, posneli nekaj fotografij in se prijetno zabavali, medtem ko je profesorica krožila med nami in nam prijazno svetovala, da ne bi šle stvari preveč po svoje.

Ko so se jedi v kuhinji pekle, smo za predjed poskušali francoske sire in bageto. Postregli smo hrano in vsak je bil najbolj navdušen nad tisto jedjo, ki jo je sam pripravil. Meni je najbolj teknila solata iz Nice, saj zaradi sredozemskih sestavin, kot so paradižniki, inčuni, čebula in rožmarin, spominja na morje. Od sladkih jedi smo najprej pojedli čokoladni kolač, doma pa sem že pripravila quiche in dobro mi je uspelo.

Taki šolski dnevi nam bodo ostali v spominu, ko bodo gimnazijska leta že daleč za nami.

Hana Šket Beočanin

 

[ngg src=”galleries” ids=”203″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov: 1)