Zadnji dan pouka v letu 2022 je minil malo bolj sproščeno. Po treh urah pouka smo si na razrednih urah voščili ob prihajajočem novem letu nato pa v avli prisostvovali proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Resnejšemu delu je sledilo tudi sproščenejše slovo od starega leta. Slišali smo nekaj božičnih pesmi šolskega pevskega zbora in dveh solistk, pa plesni nastop in na koncu ravnateljev novoletni nagovor. Povzemimo nekaj najbolj bistrvenih misli iz njega:

Danes smo še zadnjič skupaj v LETU 2022, ki smo ga, po dveh kriznih in preizkušenj polnih letih končno preživeli skoraj čisto normalno. Šola je postala spet stara dobra šola s poukom v učilnicah, z ekskurzijami in izleti, s šolo v naravi, brez mask in posebnih omejitev.

Hvala vsem, da ste sprejeli novo normalnost, da ste se vrnili v stare tirnice delavnosti, prizadevnosti, da hrepenite po vedenju in znanju, pa da vas razganja od mladosti, da si želite človeške bližine, sprejetosti in da sprejemate tudi modrost nas odraslih, vaših vzgojiteljev in učiteljev.

Ta preprosta človečnost je tista, ki bogati naša življenja, ki nam vedno znova pripoveduje, da potrebujemo drug drugega, da se plemenitimo drug z drugim, da smo sicer na eni strani učitelji in na drugi dijaki, a smo vendarle vsi samo ljudje, ki hrepenimo po človeški bližini, ki se želimo učiti drug od drugega, razdajati svoje talente in piti iz vrelcev talentov drugih …

In naša šola je tak posvečen prostor, kjer bivamo srečni in zadovoljni ljudje, ki dihamo in delamo kot eden, ki se spoštujemo in se imamo radi. Hvala, da vsi sledimo tem najpomembnejšim ciljem! Toliko predanih sodelavcev in tako delavnih in lepo vzgojenih dijakov nima vsaka šola! Neizmerno sem ponosen, da smem biti vaš ravnatelj.

Pazite nase v teh prazničnih dneh, ki prihajajo, izogibajte se priložnosti in dogodkov, kjer bi ogrožali svoje zdravje in zdravje drugih ljudi. Proslavljajte z ljudmi, s katerimi živite, ki vas imajo iskreno radi, ki vam dajejo smisel življenja!  

Vsem, dragi sodelavci, drage dijakinje in dijaki, vsem vašim dragim želim človeško tople in vesele božične praznike. Ponosno praznujte dan samostojnosti in enotnosti in pogumno vstopite v novo leto 2023, ki nam bo, upam, prineslo kar potrebujemo in po čemer hrepenimo. 

Srečno in na svidenje spet v šoli, v torek, 3. januarja 2023!

NEKAJ FOTOUTRINKOV S PROSLAVE

Prireditvi je sledila odbojkarska tekma med dekleti in fanti v naši telovadnici. Preklicujem napačno objavo, da so zmagali fantje. To seveda ni res, zmagala so dekleta, kar je doikaz, da je tehnika daleč pred fizično premočjo!!!

A velja pohvaliti tudi fante, saj so se kot levi borili do zadnjega!!!

NATO PA SMO VSI VESELI  odšli na desetdnevne počitnice.

 

(Skupno 542 obiskov, današnjih obiskov: 1)