Letos je bil prvi šolski dan na Jurčiču izjemno veličasten, saj smo novo šolsko leto začeli skoraj s še enkrat toliko novinci kot lani. Kar 145 prvošolcev imamo, 115 gimnazijcev v 4 oddelkih  prvega letnika in 30 dijakov v prvem letniku programa ekonomski tehnik. V celoti pa je na šolo to leto vpisan že 401 dijak, in še nekaj vlog za vpis rešujemo.

Poleg dijakov srednje šole obiskuje puk v naši stavbi še 5 razredov osnovnošolcev OŠ Stična in 6 skupin vrtičkarjev Vrtca Ivančna Gorica. Hiša sicer še ne poka po šivih, a je prijetno polna. In vse te ljudi tudi nahrani naša šolska kuhinja…

Ne le ravnatelj in učitelji, tudi dijaki, posebej prvošolci niso mogli skriti navdušenja, da se je šola končno “začela” in to brez pretiranih omejitev. Dogovorili smo se, da bomo v šolo hodili le zdravi dijaki in učitelji, da se bomo po potrebi samotestrirali doma, sicer pa uživali vsak dan pouka v šoli.

Pri dveh uvodnih urah z razrednikom so novinci spoznali šoloi, dvignili knjige iz učbeniškega sklada, dobili svojo garderobno omarico in si razgledali šolo. Nato je sledila malica in po malici še 4 ure pouka po rednem urniku.

Višješolci so nekaj prvošolcev označili s črko F, ali jih kako drugače porisali, seveda izključno z njihovim soglasjem.

Vrvež na šoli pomeni življenje in tega na Jurčiču v četrrtek ni manjkalo. Naj se prijetni vrvež na šoli sklene z uspešnim zaključkom junija 2023. Srečno!

 

(Skupno 1.262 obiskov, današnjih obiskov: 1)