V petek, 24. 6.,  smo zaključili še eno bogato in ustvarjalno šolsko leto, ki smo ga po dveh letih začasnega ali daljšega šolanja na daljavo, preživeli v šoli.

Zbrali smo se v velikem amfiteatru pred šolo že zjutraj in veselo pričakovali zadnje dejanje pred poletnimi počitnicami. Program sta vodili dijakinji 2. b Ajša Hodžić in Julija Ambrožič.

Za začetek nam je zapel pevski zbor šole pod vodstvom prof. Aneja Černeta, nato pa smo s slovesnim govorom počastili tudi dan državnosti. O tem prazniku je spregovorila dijakinja 3. b Maša Žnidaršič. Ravnatelj Milan Jevnikar je v svojem govoru poudaril, da so rezultati šolskega leta izjemni: med 338 dijaki je kar 60 takih z odličnim uspehom (kar je skoraj 20 %), kar 31 % pa je dijakov s prav dobrim uspehom. Uspeh naših dijakov je torej izvrsten, le 9 jih bo moralo dopolniti svoje znanje, ki ga bodo nato izkazali na izpitih. Poudaril je odlične dosežke na različnih tekmovanjih, se zahvalil staršem in učiteljem ter zaželel vsem lepe in sproščujoče počitnice.

Razredniki posameznih oddelkov so dijakom, ki so dosegli odličen uspeh, izročili priznanja in nagrade, predsednica komisije pa je nato razglasila prejemnike najvišjih nagrad naše šole – to so Jurčičeve nagrade in priznanja. Te se prejeli dijaki, ki so se v šolskem letu izkazali še posebej. Naj na tem mestu omenim samo Jurčičevi zlati nagradi:  prva jo je prejela Rokometna ekipa SŠJJ za 1. mesto na državnem tekmovanju, drugo pa  dijak 3. b Benjamin Kutnar za izjemne dosežke na različnih tekmovanjih. (O vseh prejemnikih pa v posebnem zapisu.) Razveseljivo pa je, da lahko glede na število priznanj dijakom prvih letnikov sklepamo, da je to izjemna generacija, ki bo še posegala po uspehih.

Tudi dijaki so imeli svoj »kotiček«. Milica Sekulić in Vanja Pevc, dijakinji 3. b, pripravljata Priročnik gimnazijskih starešin (a ne vemo še, ali bo izšel pred koncem njunega šolanja).  Prebrali sta nekaj nasvetov mlajšim, kako naj ravnajo pri posameznem profesorju, da jim bo šlo bolje in laže. Čisto na koncu sta dodali še nasvet za profesorje, naj se zgledujemo po njihovi razredničarki, ki jih že tri leta sprašuje, zakaj je en dan pred testom čisto slučajno zbolela polovica razreda. (Pametnega in verjetnega) odgovora pa ni.

Skupni program sta zaključili naši odlični glasbenici Urška Strahinič in Trina Bizjak, dijakinji 3. a. Njuna vokal in kitara vedno pobožata naše uho.

Dijaki so nato malicali ter na koncu prejeli spričevala, večina med njimi tudi pohvalo za različne dejavnosti, s katerimi so se ukvarjali. Ajša in Julija sta zaželeli lepe in dolge počitnice.

Lepe počitnice vsem!

Vesna Celarc, prof.

(Skupno 877 obiskov, današnjih obiskov: 1)