Sporočamo žalostno vest, da je v 77. letu nenadoma in nepričakovano, sredi ustvarjalnega dela in mnogih načrtov preminil dr. Mihael Glavan, naš nekdanji sodelavec profesor slovenščine in angleščine ter ravnatelj naše gimnazije od 1. 9. 1975 do 1. 9. 1979.

Čeprav ga je življenjska pot vodila drugam, v rokopisni oddelek NUK, kjer je dosegel vrhunec svoje ustvarjalnosti, je ohranjal žlahten spomin na delo pri nas, spremljal naše delo, razvoj, dosežke. Udeleževal se je naših prireditev ob jubilejih in sodeloval z nami tudi pri ustvarjanju spominskih publikacij, zbornikov.

Neprecenljivo je njegovo delo pri ohranjanju naše kulturne dediščine v domoznanskih publikacijah občin Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje.

   

Naše zadnje sodelovanje z dr. Glavanom je bilo na okrogli mizi na Muljavi, 4.3.2022, od 11. do 13. ure, ki sta je o izdajah o Jurčiču v Jurčičevem letu vodila naša profesorja Lea Kastelic in Igor Gruden. Njegove klene in pronicljive misli nam niso dale niti slutiti, da bi to srečanje moglo biti njegov zanji javni nastop.

Iskreno žalujemo za dr. Mihaelom Glavanom in njegovi družini izrekamo iskreno sožalje.

V zgodovini naše šole in naših spominih bo vedno imel častno mesto.

Milan Jevnikar, ravnatelj

 

(Skupno 688 obiskov, današnjih obiskov: 2)