Spoštovani starši, drage dijakinje in dijaki!

V skrajšani obliki vas seznanjam z Okrožnico MIZŠ o samotestiranju dijakov v šoli.

Vlada RS je v odloku, dne 11. 11. 2021, uredila OBVEZNO samotestiranje dijakov, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran s PCR ali HAG testom, kar vse izkazuje s QR kodo!), če želijo prisostvovati pouku v šoli, od 17. 11. 2021 dalje. (Tu najdete odlok, 7. 11. 2021 in spremembo odloka z dne 11.11.2021).

Za samotestiranje v šoli smo pripravili poseben PROTOKOL, ki si ga preberite in ki ga bomo dijakom v šoli še posebej razložili v ponedeljek in torek. Poglejte si še protokol ministrstva za zdravje.

Soglasje staršev za samotestiranje ni potrebno. Izvajalo se bo trikrat tedensko od vključno 17. 11. 2021 dalje. Do tedaj dijakom starši priskrbite teste, ki jih dvignete v lekarnah.

Dijaki bodo s posebnim formularjem, kamor bodo vpisovali rezultate samotestiranja, dokazovali izpolnjevanje pogojev za prisostvovanje pri pouku.

Kdor ne bo izkazal izpolnjevanja PCR oziroma se v šoli ne bo samotestiral in imel negativnega rezultata, ne bo mogel (smel) prisostvovati pri pouku. Pouk na daljavo bo organiziran le za dijake v izolaciji in karanteni (dokazano okužene ali tiste, ki imajo odločbo o karanteni).

ISKRENO SE ZAHVALJUJEM VSEM DIJAKOM IN NJIHOVIM STARŠEM ZA IZJEMNO DOSEDANJE SODELOVANJE S ŠOLO V ČASU ZAOSTRENIH UKREPOV. Hvala, da ste z nami delili podatke o precepljenosti in prebolevnosti (kar 40 % dijakinj in dijakov izpolnjuje pogoj PC). Veseli bomo, če bo to storil še kdo, saj vam zagotavljamo, da s temi podatki ravnamo strogo v skladu z GDPR. V bistvu jih v celoti pozna le ravnatelj in mu služijo le za organizacijo pouka v primeru okužbe v razredu, za odrejanje karanten in sedaj za organizacijo samotestiranja.

Še vedno velja, naj v šolo prihajajo le popolnoma zdravi dijaki. Priporočamo, da v primeru slabega počutja dijaki opravite samotestiranje že doma in v primeru pozitivnega testa o tem obvestite svojega zdravnika, da vas bo napotil na potrditveni PCR test.

ZAVEDAMO SE, DA JE SAMOTESTIRANJE V ŠOLI DODATNA MOTNJA IN NEKAJ KAR NASPROTUJE NAŠEMU DOSEDANJEMU ZAUPNEMU ODNOSU, A VERJAMEM, DA BOMO ZMOGLI IZVESTI TUDI TO. VSI SI NEIZMERNO ŽELIMO, DA BI POUK POTEKAL V ŠOLI, DA BI OHRANILI SVOJE ZDRAVJE IN ZDRAVJE VSEH SOŠOLCEV IN DELAVCEV ŠOLE.

Le odgovorno ravnanje, ki smo ga zmogli že do sedaj, nas bo izpeljalo iz zdravstvene krize. Verjamem v vse vas, v to, da to zmoremo in želimo in se veselim prihodnosti, ko bo zdravstvena kriza zaradi COV-19 le še neljuba preteklost.

Hvala vsem še enkrat za vzorno sodelovanje in lep pozdrav.

Milan Jevnikar, ravnatelj

V prilogah najdete vse dokumente omenjene v pismu.

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov: 1)