Dijake 1. letnika Srednje šole Josipa Jurčiča smo tudi letos peljali na športni dan v Čateške toplice. Za sredo, 15. 9. je bilo napovedano zelo toplo in lepo vreme in napoved se je uresničila. Na zunanjem rekreativno-kopališkem kompleksu nam je bilo celo vroče.

Učitelji spremljevalci smo skupaj s 100 dijaki preživeli lep, pester spoznavno-športni dan. Z dijaki smo opravili preverjanje znanja plavanja ter medoddelčno štafetno tekmo v plavanju. Vsi oddelki so se s svojim znanjem plavanja in navijanjem izkazali. Program smo nadaljevali s turnirjem v odbojki na mivki in s kvizom »brihtne glave«. Prav vse tekme so bile zelo zanimive in izenačene. Na koncu je vsak oddelek pripravil in izvedel še svojo predstavitveno točko, kjer so sodelovali prav si dijaki. Vsa tekmovanja in preizkuse smo točkovali oz. ovrednotili. Tekmovanje smo poimenovali »Čateški mnogoboj«.

Na koncu je bila v zelo napetem spoznavno-športnem mnogoboju najuspešnejša ekipa iz 1.a, a tudi ostali trije oddelki so se zelo izkazali, zato smo čestitali prav vsem.

Dijaki so imeli tudi nekaj časa zase, za kopanje in druženje. Dan je minil hitro in brez zapletov, tako dijaki kot profesorji pa smo bili na koncu zadovoljni, kar pomeni, da je bil glavni cilj dosežen.

Simon Bregar

Naj nekaj več povedo še fotografije …

(Skupno 1.878 obiskov, današnjih obiskov: 3)