Drage dijakinje in dijaki! Spoštovani starši!

Kot ste zagotovo zasledili v medijih in poročilih, za vse dijake, ki v zadnjega pol leta niste preboleli okužbe s COV-19 in niste cepljeni z vsemi odmerki cepiva proti COV-19, ministrstvo za šolstvo in ministrstvo za zdravje, v skladu z odlokom vlade priporočajo izvedbo prostovoljnega tedenskega samotestiranja.

Na naši šoli smo samotestiranje uspešno izvajali že spomladi, tako, da to ni nekaj novega za vas. Novo je to, da sedaj teste (5 za cel mesec) dobite v najbližji lekarni s svojo zdravstveno izkaznico (morda tudi s potrdilom o šolanju). Dvignete jih lahko sami, ali kdorkoli iz vaše družine.

Izvajanje samotestiranja je prostovoljno, vse temelji na zaupanju, da boste ravnali premišljeno in odgovorno, predvsem, če boste imeli pozitiven izid testa. Tedaj vas prosimo, da o izidu obvestite ravnatelja in svojega osebnega zdravnika, ki vas bo poslal na pravi PCR test. Do potrditve negativnega PCR testa OSTANETE DOMA.

Tudi s samoitestiranjem skoraj tretjine dijakov smo spomladi uspeli imeti odprto šolo, do konca pouka, brez karanten razredov in brez širjenja okužb po šoli.

Prepričan sem, da boste tako odgovorno ravnali tudi sedaj v jeseni in vam popolnoma zaupam.

Če bo ministrstvo izdalo kakšna posebna navodila, vam jih sporočim, do tedaj pa si vse o samotestiranju preberite na spletni strani NIJZ!

Lep pozdrav vsem.

Ostanite zdravi in na svidenje v šoli, v sredo, 1. 9. 2021,  ob 8.00.

Milan Jevnikar, ravnatelj

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov: 1)