Letos so bili naši maturanti zaradi epidemije prikrajšani za marsikaj, tudi za maturantski ples, ki je za vsako generacijo edinstven dogodek tako zanje kot njihove družine. Zato smo v četrtek, 24. 6. 2021, v Galaksiji Trebnje organizirali poslovilno večerjo, ki se jo je udeležila večina maturantov in njihovih družin ter ravnatelj in več profesorjev. Skupaj se nas je zbralo kar 110 in  imeli smo čudovit večer.

Po pozdravnem govoru ravnatelja smo skupaj zapeli maturantsko himno Gaudeamus igitur. Nato smo prisluhnili govoru maturantke Nataše Lukić in uživali ob glasbi harmonikarja Marka Česnika in violinistov Brine Dolores Omahen in Jureta Malovrha.

Temu je sladila odlična večerja, fotografiranje maturantov z razrednikoma in profesorji ter prijetno druženje s plesom. Starši so medtem pripravili tudi zelo prisrčna zahvalna nagovora za oba razrednika. Imeli smo skoraj čisto pravi maturantski ples, malce bolj sproščen, a zato morda še bolj prisrčen.

Čeprav maturanti letos na slavnostnem plesu niso mogli zaplesati slavnostne četvorke, smo po zaključku večera vsi odšli domov veseli in zadovoljni.

Mojca Konda,  Milan Jevnikar

Naj svoje povedo še fotografije maturanta Marka Posavca, ki je bil naš »uradni fotograf«!

[nggallery id=179]

 

 

(Skupno 1.024 obiskov, današnjih obiskov: 1)