Spoštovani dijaki, spoštovani starši!

Kot ste izvedeli iz medijev, sta Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za šolstvo v izogib širjenju virusa med srednješolci, naročili  enostavne teste za samotestiranje dijakov in se dogovorili, da se s 24. majem začne izvajati samotestiranje srednješolcev. To bo prostovoljno in se bo opravljalo v varnem in mirnem okolju doma, preden se dijak v ponedeljek odpravi v šolo (nedelja zvečer ali ponedeljek zjutraj).

Ob hitrem poizvedovanju, koliko dijakov bi se bilo pripravljenih samotestirati,  je na naši šoli izrazilo interes okoli 100 dijakov.  Sedaj so testi prispeli, z vsemi potrdili o veljavnosti in v petek, 21. 5. 2021 jih bomo zainteresiranim dijakom razdelili. Predlagamo, da s testiranjem dijaki začnete 23. 5. zvečer ali 24. 5. zjutraj.

V kuverti, ki jo bo dijak lahko prevzel, se nahaja 5 kompletov za testiranje – za naslednjih 5 tednov, kolikor časa še traja pouk oz. poteka matura.

Pri tem vas opozarjam, da je test  presejalni in ne potrditveni, zato v primeru pozitivnega rezultata šele potrditev na PCR testu, ki ga mora osebni zdravnik dijaka omogočiti v 48 urah, potrdi ali ovrže sum na okužbo (podrobneje o ravnanju v primeru pozitivnega rezultata na samotestiranju v priponki Protokol).

Poleg Protokola testiranja so v prilogi še navodila za samotestiranje, infografika in povezava na predstavitveni film, tako, da boste lahko hitro ugotovili, da je testiranje enostavno in neboleče.

Navodila so predstavljena zelo jasno in natančno, zato težav pri izvedbi ne bi smeli imeti. V priponki je v primeru vprašanj navedena tudi telefonska številka Ministrstva za zdravje, 01 478 68 48, na katero se lahko obrnete.

Spoštovani dijaki, zaupam vam, da boste ravnali odgovorno in preventivno, saj bomo le tako lahko dodali nekaj h končanju epidemije in normalizaciji življenja in dela šole.

Spoštovani starši, če menite, da je prav, da se vaš otrok samotestira, vas prosim, da si vse priloge natančno preberete in svojega otroka napotite, da bo v petek, 21. 5. 2021, v šoli prevzel komplet za 5 samotestiranj do konca pouka. Če kdo od staršev izrecno nasprotuje, da bi njegovemu otroku izročili komplet za samotestiranje, nam naj to nemudoma sporoči, najkasneje do petka, 21. 5. 2021, do 8. ure.

POVEZAVA NA FILMČEK – PRIKAZ IZVEDBE SAMOTESTIRANJA: https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU

S spoštovanjem

Ivančna Gorica, 19. 5. 2021

 

Ravnatelj:

Milan Jevnikar

 

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov: 1)