V četrtek, 7. februarja,  smo na Srednji šoli Josipa Jurčiča slovesno počastili slovenski praznik kulture.

Po himni pevskega zbora šole pod vodstvom profesorja Milana Jevnikarja sta voditeljici Manca Kramar in Zara Rijavec predstavili slavnostno govorko maturantko Tjašo Pirnar, ki se je ozrla na pomen kulture za vse Slovence in odnosu do nje.

nadaljevanju so v programu sodelovali pevka Natalija Trontelj, harmonikarja Gašper Struna in Ibro Hodžič, odprli pa smo tudi Knjigobežnice, knjižne poličke, kakršnih je v naši občini že veliko.  Namestili smo jih v osrednji prostor šole – v predavalnico, tako da bodo knjige vsem, dijakom, učiteljem in drugim obiskovalcem, vedno na voljo. Tudi s tem želimo mlade spodbujati k branju.

Osrednji del prireditve pa je bila podelitev priznanj dijakom kulturnikom, torej vsem maturantom, ki so se  vsa štiri leta svojega šolanja ukvarjali s kulturo.

Letošnji dobitniki priznanj so: Manca Kramar, Zara Rijavec in Julij Kramar za vodenje različnih prireditev in sodelovanje v igralski skupini;

Nejc Bavdek za delo na glasbenem področju in skupaj z Nežo Novak tudi za vse dosežke na plesnih tekmovanjih;

Ana Blaževič Arko je vsa štiri leta igrala v gledališki skupini in pogosto nastopala kot violinistka v šoli in izven nje;

Danijela Slana, ki je pogosto nastopala kot pianistka in sodelovala v pevskem zboru, in Jan Hrovat, ki je ravno tako pel v zboru, igral pa je tudi v gledališki skupini; Ines Merkun, Luka Koščak, Janez Grandovec in Andraž Miklič pa so prejeli priznanje kot pevci v pevskem zboru, s katerim so nastopali v šoli in na različnih prireditvah izven nje.

Tako smo slovesno zaključili kulturni praznik, seveda z željo, da bi veliko peli, igrali, brali, slikali, fotografirali ali počeli kaj, v čemer bi uživali vse leto.

Vesna Celarc, Milan Jevnikar

(Skupno 1.034 obiskov, današnjih obiskov: 1)