Evropska iniciativa “Code Week” spodbuja mlade, odrasle in starejše k programiranju ter posameznike motivira k učenju in iskanju programskih rešitev. Dogodki potekajo istočasno v 50 državah sveta pod okriljem prostovoljnih organizatorjev in ambasadorjev iniciative. Več informacij o Tednu programiranja najdete na spletni strani codeweek.eu.

V sklopu Tedna programiranja bomo na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL v soboto, 20. 10. 2018, organizirali dve delavnici za udeležence od 12. leta naprej:

  • Osnove programiranja v pythonu

Računalniške programe – navodila, ki računalniku povedo, kaj naj počne – pišemo v jezikih, ki so za razliko od človeških zelo omejeni, a povsem natančni in nedvoumni. Na delavnici bomo spoznali osnove jezika po imenu Python. Računalnik bomo naučili, da nas bo vljudno pozdravil, narisal kak vzorec ali pa nam zastavil kakšno računsko nalogo. Naši programi bodo preprosti, imeli pa bodo marsikaj od tistega, kar imajo veliki.

Delavnica je brezplačna in bo potekala v soboto, 20. oktobra 2018, od 9. do 17. ure. Namenjena je splošni publiki od 12. leta naprej, udeleženci pa ne potrebujejo posebnih predznanj.

  • Osnove programiranja s pomočjo programskega jezika Processing

Ste se kdaj želeli naučiti programirati vendar še niste napisali niti vrstice programske kode? Si želite nekaj ustvariti z računalnikom a pri tem nočete uporabiti programov, ki so jih napisali že drugi? Bi radi ustvarili nekaj čisto sami? Potem se prijavite na delavnico in skupaj se bomo podali v svet kreativnega kodiranja (angl. Creative Coding) s pomočjo programskega jezika Processing. Ustvarili bomo svoje kreativne, interaktivne in dinamične računalniške umetnine.

Delavnica je brezplačna in bo potekala v soboto, 20. oktobra 2018, od 9. do 13. ure. Namenjena je splošni publiki od 12. leta naprej, udeleženci pa ne potrebujejo posebnih predznanj.

Prijave so odprte od ponedeljka, 17. septembra, do petka, 12. oktobra, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Prijavite se lahko na povezavi.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov: 1)