V petek, 6. 7. 2018 je bilo na Srednji šoli Josipa Jurčiča spet zelo veselo in slovesno. Razglasili smo rezultate letošnje poklicne mature in maturantom – ekonomskim tehnikom na slovesni prireditvi tudi razdelili spričevala. Prireditev so oblikovali maturanti skupaj z razrednikom. Letos se je slovesnosti poleg večine učiteljev udeležilo tudi veliko staršev.

Letošnji rezultati so spet izvrstni:

Poklicno maturo v celoti je torej prvič opravljalo 9 rednih dijakov. Uspešnih je bilo 8, to je 88,9 % (lani 90,9 %).

Rezultat s pohvalo (22 točk) je dosegla Manca Andolšek (lani eden), ki je v 33 letu delovanja ekonomske šole v Ivančni Gorici postala 33. zlata maturantka poklicne mature.

Poklicne mature ni opravila le ena kandidatka, ki ima samo pri enem predmetu popravni izpit.

Posebej vesli smo visokih povprečnih ocen in tudi povprečno število doseženih točk je zelo visoko 16,8 (lani 15,1, predlani 16,5, pred tremi leti 16,0). najvišje v zadnjih nekaj letih. Kar trije dijaki imajo 20 in več točk (od 22 možnih) in nihče manj kot 11 ( maturo lahko opraviš že z 8 točkami).

Prepričani smo, da se bo uspeh po jesenskem roku povzpel na 100 %, je svoj govor na prireditvi zaključil ravnatelj, ki je maturantom iskreno čestital za uspeh in jim zaželel veliko sreče in uspehov v življenju, kamor z opravljeno maturo vstopajo čez na stežaj odprta vrata.

Ampak velik uspeh naših ekonomskih tehnikov, ki je postal stalnica, za mnoge naše okoliške starše in njihove potomce ni dovolj zgovoren podatek, saj se mnogi še vedno (raje?) vpisujejo na ekonomske šole v Ljubljano ali Novo mesto …

 Zlata maturantka Manca je tudi prejemnica rebrne Jurčičeve nagrade.

 MAnca e je v govoru zahvalila profesorjem

program o oblikovali vsi maturanti z razrednikom Igorjem Grudnom

 In še skupinska slika s spričevali!

Srečno 29. generacija ekonomskih tehnikov 2018!

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov: 1)