V petek, 22. junija smo slovesno zaključili pouk v šolskem letu 2017/18, podelili nagrade in priznanja in s proslavo počastili dan državnosti.

Nekaj poudarkov iz nagovora ravanatelja:

“Vsi ste se trudili po svojih najboljših močeh, nekateri ste bili bolj, drugi malo manj uspešni, a čisto vsem izrekam iskrene čestitke za uspeh, kakršnega ste dosegli. Uspeh vsakega izmed vas je njegov, je uspeh, z katerega se je trudil in zato si zanj zasluži pohvalo in čestitke. Če ste s svojim letošnjim uspehom zadovoljni, ga drugo leto ponovite, če niste najbolj, ga lahko drugo leto izboljšate.”

Mlad človek ima pravico tudi do neuspeha, saj je tudi neuspeh lahko zelo pomembno gibalo napredka, ki povzroči večjo delavnost in zagnanost in zato pogosto vzpodbudi nova odkritja in dognanja… Zato bodimo veseli, naj bo današnji dan praznični dan, dan veselja za čisto vse!”

“Zaključujemo zelo bogato in ustvarjalno šolsko leto. Dosežkov je skoraj nepregledna množica, tako na tekmovanjih znanja kot pri športnih in umetniških dejavnostih. Letos pošiljamo v svet že 64. generacijo naših maturantov, komaj čakamo njihovega uspeha, ki bo zagotovo, kot vsa leta doslej izvrsten, pozlačen z zlatimi maturanti. Med 198 dijaki, kolikor nas je, je kar 52 odličnjakov, kar je 26 %, spet imamo na šoli državne plesne prvake. Imamo najboljšega matematika in fizika med srednješolci v Sloveniji, pa odlične logike, biologe,  pesnike pa tudi športnike in kulturnike, pa zlato  ekipo iz ekonomije in še in še bi lahko našteval.”

“Največ pa mi pomeni, da ste vsi lepo vzgojeni mladi ljudje, da ste med seboj prijatelji, da na šoli nimamo nasilja in večjih vzgojnih prestopkov, da živimo v oazi miru, spoštovanja in lepih medsebojnih odnosov. Vesel sem, da nas okolje prepoznava po dobrodelnih akcijah, da je med vami skoraj 20 krvodajalcev, da ste s svojo človekoljubnostjo spet dosegli naziv »Junaki našega časa« in da ste z medgeneracijskim sodelovanjem šoli tudi letos ohranili naziv »Simbioza šola«…”

S temi vzpodbudnimi besedami je ravnatelj pospremil dijake na zaslužene počitnice.

Letošnja zaključna prireditev je bila še posebej slovesna, saj je na njej Rotary klub Grosuplje petim našim dijakinjam in dijakom podelil izredne štipendije za njihovo raziskovalno delo.

 

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov: 1)