V petek, 30. 3. 2018 je Srednjo šolo Josipa Jurčiča obiskala evropska poslanka mag. Tanja Fajon. Naša šola se je letos pridružila programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, ki je namenjen dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski parlamentarni demokraciji. Mladi naj bi si na ta način že v času srednje šole pridobili aktivno znanje o Evropski uniji, zlasti o Evropskem parlamentu, kaj pomeni biti evropski državljan in kaj nam Evropska unija prinaša v vsakdanje življenje.

V sproščenem vzdušju nam je gospa poslanka spregovorila o svojih izkušnjah, delu v Evropskem parlamentu in odborih, v katerih sodeluje, o tem, kakšne možnosti imajo mladi in o aktualni problematiki, s katero se Evropska unija trenutno ukvarja.

Mladim je položila na srce, da naj stremijo k razgledanosti, znanju tujih jezikov in naj ne pozabijo na čustveno inteligenco, ki je pri vsakem delu izrednega pomena.

V okviru svojega obiska je svečano prerezala trak in otvorila tudi Info točko EU na Jurčiču, ki so jo s skupnimi močmi postavili dijaki ekonomskega tehnika in člani krožka Ambasadorji Evropskega parlamenta.

Mojca Saje Kušar

(Skupno 769 obiskov, današnjih obiskov: 1)