Torek, 5. december,  je bil na naši šoli poseben dan. Pouk smo začeli kasneje, na šoli pa je bilo praznično vzdušje. Vsi smo se pripravljali na dobrodelno prireditev ob pričetku prazničnega decembra. Že zgodaj dopoldne smo krasili šolo, postavili stojnice in razstavili svoje izdelke. Vsak oddelek je skušal najti najboljšo tržno nišo in ponuditi izdelke, ki bi bili čim bolj privlačni in še bolj okusni. Dijaki in delavci šole smo izdelovali voščilnice, okraske in božične venčke, pekli pecivo, celo torte, našlo se je celo kaj za vegane, moški so si lahko izbrali lesene metuljčke, nekateri so imeli tombolo – ponudba je bila tako raznolika in pestra, da smo se težko odločali, ko smo polnili vrečke. Vse smo ponudili na lično okrašenih stojnicah, ki jih je prijazno posodila Občina Ivančna gorica.

Po dobri uri pa se je pričela še prireditev, na kateri smo pričakovali posebno gostjo. Slavnostna gostja, ki se je prijazno odzvala ravnateljevemu vabilu, je bila bivša dijakinja naše šole, danes pa znana pevka Nina Pušlar. Prireditev so ustvarili dijaki, ki so povedali nekaj lepih misli ob koncu letu, plesali in zaigrali dve pesmi, Nina pa nam je zapela tri svoje pesmi ob spremljavi kitarista Janeza. Pri petju smo ji pomagali vsi, Julij pa ji je kasneje zastavil  nekaj vprašanj, seveda tudi o šoli, na katera je prijazno odgovorila. Gotovo ste slišali, da ima Nina šolo v lepem spominu. Po koncu prireditve so lahko vsi, ki so želeli, naredili z njo tudi selfi.  Obiskovalcev je bilo veliko, tako da ni bilo dovolj sedežev za vse (za kar se opravičujemo, a prireditvenega prostora žal nimamo veliko).

Sledile so še govorilne ure, predvsem pa veselo in prijazno druženje z obiskovalci.

Zadnji, a gotovo ne najmanj pomemben podatek pa je, da je bila prireditev dobrodelna. Dijaška skupnost šole je sklenila, da bo prostovoljne prispevke podarila v enakem deležu za prenovo šolske čitalnice in dijakinji Anamariji, ki je gibalno ovirana, za prenovo stanovanja. Zbrali smo 1837,16 evra (62 evrov na prireditvi ob obisku Miklavža v Ivančni Gorici, kjer smo podarili tudi igrače, ki ste jih prispevali).

Najlepša zahvala vsem dijakom in delavcem šole, ki so ustvarjali različne izdelke, ter staršem in drugim obiskovalcem za prostovoljne prispevke, posebna zahvala tudi Nini za njen nastop!

 Vesna Celarc

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov: 1)