Srečanje z nekdanjimi dijaki SŠJJ

  1. marca je na dan šole prišlo kar nekaj slavnih nekdanjih dijakov in dijakinj naše šole. Na prijetnem pogovoru so se zbrali: dramska igralka Jana Zupančič, dramski igralci: Tomo Tomšič, Nejc Čampelj, Klemen Janežič; profesionalni rokometaš Anže Ratajec ter glasbenica Kristina Gregorčič. Preko video – povezave pa se nam je oglasil tudi eden od junakov svetovnega prvenstva v rokometu, Miha Zarabec.

Pozdrav dijakinje Zare Rijavec, ob predstavitvi fotografij in odmevnejših dosežkov, ki jih je pripravila profesorica Vesna Celarc ter glasbeni uvod profesorice Nikoline Kovač Juvan in dijakinj Ane Blaževič Arko ter Danijele Slana so postavili okvir sproščenemu pomenku, ki ga je vodila profesorica Dragica Šteh,  o časih nekoč, o prostoru tukaj in zdaj in o pogledu v prihodnost.

Številni spomini, anekdote, utrinki iz srednješolske preteklosti so narisali podobo zadovoljnega časa, ponosa, prijateljstev in hvaležnosti. Skupna misel – da je doseganje zastavljenih ciljev v veliki meri odvisno od prehojene poti, je botrovala tudi kratkemu pogledu v uspešne kariere  naših gostov. Ob prepoznavnosti in priljubljenosti, ki je del njihovega vsakdanjika, ugotavljamo, da so ohranili preprostost in iskrivo navdušenje. Dejstvo je, da so široko razpeli svoja krila in da njihovi cilji segajo daleč in visoko. Srednja šola Josipa Jurčiča s profesoricami, profesorji, ravnatelj in tehnični delavci s kuharicami na čelu J,  je izjemno ponosna ne samo na izjemne goste naše okrogle mize, pač pa še a številne uspešne igralce (poleg omenjenih še Vesna Pernarčič in Saša Pavlin Stošič), športnike ( Staš in Sebastjan Skube…), glasbenike (ne pozabimo na Nino Pušlar) …

Slavni z ravnateljem in voditeljico pogovora Dragico Šteh

In pod večer spominov lahko zapišemo ugotovitev, da je šola imenovana po prvem slovenskem romanopiscu izjemno okolje za razvoj talentiranih mladih ljudi.

Dragica Šteh

[nggallery id=103]

(Skupno 924 obiskov, današnjih obiskov: 2)