Gre že zares. V začetku meseca novembra boste bodoči maturanti-gimnazijci v šoli izpolnili predprijavo k SPLOŠNI maturi, dijaki ekonomskega oddelka pa boste izpolnili predprijavo k 5. predmetu splošne mature. Predprijava je obrazec, ki ga boste dobili na dan izpolnjevanja predprijave v šoli od tajnika splošne mature, na licu mesta izpolnili in takoj oddali.

Ob izpolnjevanju predprijave boste morali napisati EMŠO, zato OBVEZNO prinesite s sabo dokument, ki ga vsebuje (osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje)! Predprijave boste izpolnjevali približno prvih 10-15 minut naslednjih ur (zatem nadaljujete s poukom, če ga imate!):

V PONEDELJEK, 7. novembra

oddelek ura učilnica št.
4.b 3. (pri angleščini) 48
4.a 4. (pri matematiki) 23

V TOREK, 8. novembra

oddelek ura učilnica št.
4.d 7. 26 ali kabinet št. 21

 V naslednjih dneh zato v miru premislite o:

  1. predmetih, iz katerih boste delali splošno maturo in
  2. nivojih, na katerih boste opravljali maturo pri matematiki in tujih jezikih. Na višjem nivoju lahko opravljate matematiko in vse tuje jezike. Če boste opravljali maturo iz 2 tujih jezikov (iz več jih ne smete!), lahko oba opravljate na višjem nivoju, a se za splošni uspeh šteje višji nivo le pri tistem, ki ga opravite bolje.

Kandidati s posebnimi potrebami poleg zgoraj naštetih stvari prinesete s sabo še: (1.) izpolnjen obrazec Uveljavljanje pravic kandidata/ke s posebnimi potrebami pri opravljanju mature (UL RS 6/20. 1. 2006 ali pa obrazec predhodno dvignite pri tajniku) in (2.) zdravniško dokumentacijo. Nasvet: pri meni se po vnaprejšnjem dogovoru lahko ti kandidati oglasijo vsaj nekaj dni prej, da se v miru pogovorimo, izpolnimo predprijavo in pregledamo dokumentacijo, ki jo moramo poslati v Ljubljano na DK SM.

Dijaki iz 4.d zaključite izobraževanje s poklicno maturo. Tisti dijaki tega oddelka, ki bi želeli opravljati ob poklicni maturi še dodatni, maturitetni izpit, lahko opravljajo dodatni maturitetni izpit iz predmeta le, če je tak izpit pogoj za vpis v študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe oz. se upošteva pri izbiri kandidatov v tak program (25. člen Zmat; MIK SM, str. 12).

 

Predprijava k maturi bo osnova za opravljanje predmaturitetnega preizkusa! V prijavi boste LAHKO še SPREMENILI nabor predmetov in nivoje, vendar boste morali opravljati predmaturitetne preizkuse iz predmetov in na nivojih, navedenih v predprijavi.

Predmaturitetni preizkus je GENERALKA ZA MATURO. Na osnovi predprijav bo šola naročila natančno določeno število izpitnih pol za vse predmete, iz katerih bo potekala matura spomladi 2017. Pri teh predmetih boste opravljali predmaturitetne preizkuse, v dogovoru s profesorji in glede na razpoložljiv čas, v mesecu marcu.

S predprijavo se vsi dijaki obvezujejo, da bodo pole za predmaturitetni preizkus plačali po ceniku Državnega izpitnega centra!

 

 

Ivančna Gorica, 9. 10. 2016 Tajnik ŠMK SM : Franc Grlica

 

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov: 1)