Petek, 11, 9. 2015, je bil za dijake prvih letnikov naše šole zelo pester. Namenili smo se v Čatež Jutro ni bilo najbolj obetavno. Na avtobusni postaji v Ivančni Gorici smo se zbirali oblečeni v dolge hlače in majice z dolgimi rokavi, ne najbolj prepričani, da bomo dosledno izpeljali obsežen načrt športno-spoznavnega dne.  Med klepetom je vožnja do Čateža minila hitro. Izstopali smo iz avtobusa in vse po vrsti je skoraj bolel vrat od opazovanja oblakov. Še dobro, da je vodja športnega dne takoj začel s spoznavnimi aktivnostmi. Najprej smo predramili dijake z zabavnimi logičnimi ugankami, nato pa smo se družili in med razredno tekmovali v odbojki na mivki, skakanju v vrečah, vlečenju vrvi. Vsak razred je pripravil tudi posebno predstavitveno točko.

Naš glavni cilj pa je bilo preverjanje znanja plavanja in tekmovanje v plavalni štafeti in tudi to smo izpeljali po načrtu. Vse tekmovalne igrice je točkovala ekipa profesorjev – razredniki in učitelji športne vzgoje, ki sporočamo, da je bila v zelo napetem spoznavno-športnem mnogoboju najuspešnejša ekipa iz 1.a.

Glavno dejavnost mladine, prosto plavanje, druženje na toboganih in drugih napravah pa je prijazno spremljalo sonce in pripomoglo k odličnemu zaključku našega druženja.

                                                                                                       Aktiv učiteljev športne vzgoje

[nggallery id=62]

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov: 1)