Včeraj, 15.7.2015, je župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad dijakinji naše šole maturantki Katarini Petri van Midden podelil priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače, za njen pred kratkim podeljen naziv »Naj dijakinje Slovenije« za preteklo šolsko leto in vse nejne izjemne šolske in obšolske dosežke.

Župan Dušan Strnad je v svojem nagovoru poudaril, da je izjemno vesel novice o dosežku dijakinje, hkrati pa je ponosen na šolo, ki deluje v naši občini in vzpodbuja ter omogoča mladim celosten razvoj.»To priznanje ni samo za Katarino, ampak za nas vse, ki živimo in delamo v tem okolju. Že vnaprej se lahko veselimo, kaj vse bo še dosegla naša uspešna dijakinja«

Ravnatelj Milan Jevnikar je kratko orisal izjemne dosežke Katarine, ki je praktično dosegla vsa najvišja priznanja in odličja, najvišje šolsko priznanje, zlato maturo, naziv najdijakinje in sedaj še priznanje župana.  Ob zaključku se je zahvalil županu, ki je priredil ta sprejem, s tem pa tudi pokazal, da ceni našo šolo,  delo in uspehe.

Zbrane je nagovorila tudi nagrajenka Katarina Petra van Midden ter se ob tem tudi zahvalila županu za podeljeno priznanje. Dogodek ji bo ostal v lepem spominu. Poudarila pa je, da je vedno delala kolikor zmore in da bo tako tudi v prihodnje.  Zbranim je še zaupala, da bo šolanje nadaljevala na Kemijski fakulteti v Ljubljani na področju biokemije.

(Skupno 621 obiskov, današnjih obiskov: 1)