Danes, 6. 7. 2015, ob 10. uri, je bilo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica zelo slovesno. Letošnja generacija ekonomskih tehnikov je prejela zrelostna, maturitetna spričevala. Že ob seznanitvi z rezultati je zavladalo veliko veselje, saj so bili vsi kandidati z izjemo enega uspešni..

Ravnatelj Milan Jevnikar je v slavnostnem nagovoru ocenil letošnjo generacijo kot izjemno uspešno. Prav vsi, ki so se davnega leta 2011 vpisali v program ekonomski tehnik so prišli do četrtega letnika (28) in ga letos maja, razen dveh, torej 92,9 %, tudi uspešno končali. Od 26 kandidatov, ki so pristopili k maturi, pa je le enemu spodletelo pri enem predmetu, kar pomeni odličen 96,2 % uspeh na letošnji poklicni maturi.

Pomemben je tudi podatek, da je bilo povprečno število točk na letošnji poklicni maturi zelo visoko, kar 16 od 23 možnih točk. Nihče ni maturiral z 8, do 10 točkami. Vse to dokazuje veliko kvaliteto naše srednje šole, ki dijakom res nudi dobro znanje.

Spet imamo tudi zlato maturantko Niko Latin, ki je dosegla 22 točk in s tem dobila spričevalo o izjemnem uspehu na poklicni maturi. Spričevalo ji je poleg ravnatelja podpisala tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. Za ta uspeh je Nika dobila tudi Srebrno Jurčičevo nagrado, eno najvišjih šolskih priznanj.

Slavje v Ivančni Gorici se je končalo s slovesno maturantsko himno Gaudeamus igitur, ki je zazvenela zelo veselo, navdušeno in mogočno.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov: 1)