Torek, 9. decembra 2014, je dan, ko smo na Jurčiču prvič organizirali dobrodelni Novoletni bazar. Priprave na ta dogodek so bile kratke, a zelo učinkovite. Takoj v začetku smo na sestanku dijaške skupnosti najavili, da bomo del zbranih sredstev podarili v dobrodelne namene, en del pa namensko usmerili v šolski sklad za izdelavo klopi na hodnikih pred učilnicami, da dijaki ne bodo posedali po tleh.

Nekaj dni popoldne je iz različnih učilnic odmeval smeh, razigrano govorjenje, slišalo se je  petje, kaj je tudi padlo na tla, dišalo je iz šolske kuhinje… zadišalo je tudi v kakšni domači kuhinji. Nastajali so številni izvirni, s pozitivno energijo polnjeni izdelki, ki so komaj čakali, da okrasijo in zapolnijo stojnice našega bazarja.

Torkovo popoldne se je lahko začelo. Obiskovalce so najprej pozdravile v šoli izdelane zvezde raznih velikosti in barv in ob prijetni glasbi vabile naprej, na osrednji del, kjer so stojnice nudile pravo razkošje in pašo za oči. Ob čaju in pokušini peciva, prijetnem kramljanju, prijaznosti in prepričljivosti prodajalcev so predmeti s stojnic počasi dobivali nove lastnike.

»Jurčič ima talent« pa je naslednja realizirana ideja Dragice Eržen in je dogodku vtisnila pridih srednješolske razigranosti. Celotno organizacijo smo prepustili dijakom in ob vrvežu bazarja so se na odru zvrstili posamezni pevci, pa pari in dvojice, skupine in tudi dva cela razreda. Lepo bi bilo, če bi naslednje leto  kakšno točko prispevali tudi profesorji (You Tube bi gotovo pregorel)!

Zahvaljujemo se dijakom, ki so tako resno in ustvarjalno pristopili k projektu, vsem razrednikom, drugim strokovnim delavcem šole in zunanjim sodelavcem, ki so pomagali, da je šola za eno popoldne postala dobrodelna pravljica. Stojnice nam je prijazno posodila naša občina Ivančna Gorica in tako pripomogla, da je bilo res prijetno in domače. Hvala. In nazadnje, a morda v bistvu najbolj, se zahvaljujemo staršem in drugim obiskovalcem, ki ste z obiskom naše prireditve nagradili naše dijake – svoje otroke in dokazali, da podpirate razvoj njihovih socialnih, ustvarjalnih, ekonomskih in organizacijskih kompetenc.

Zbrali smo 1247,91 €, četrtino tega denarja bomo podarili v dobrodelne namene in vas še obvestili, kateri organizaciji bomo nakazali sredstva. Preostali del namenjamo za izdelavo klopi. Povezani in skupaj res zmoremo narediti marsikaj.

      Zapisala: Marina Strnad

[nggallery id=47]

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov: 1)