Ko bi Jurčič vedel, da bodo nekoč na njegovo šolo hodile tako odlične odbojkarice bi bil nanje gotovo zelo ponosen!

Dekleta naše šole so se v torek, 19. 11. udeležila dolenjskega srednješolskega prvenstva v odbojki. Na tekmovanje lahko pridejo vse najboljše ekipe z Dolenjske od Litije, Kočevja, Novega mesta, Sevnice, Krškega, Brežic, Metlike in Črnomlja.

 

Tekmovanje je potekalo v Brežicah, udeležilo pa se ga 7 najboljših ekip, med njimi tudi naša s Srednje šole Josipa Jurčiča iz Ivančne Gorice. V predtekmovanju so naša dekleta z lahkoto opravila z ekipama Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Novo mesto ter Gimnazije Kočevje. Obakrat je bil izid 2:0 v nizih z veliko razliko v točkah v korist naših deklet. Kljub temu pa so zaradi posebnega sistema tekmovanja že polfinalu naletela na lanske in letošnje dolenjske prvakinje ekipo Gimnazije Novo mesto. A ni manjkalo prav veliko, da bi premagale tudi njih. Prvi niz so naša dekleta dobila z lahkoto z izidom 25:11. Potem pa je nekoliko popustila zbranost in drugi niz so na koncu dobile Novomeščanke. O zmagi je odločil 3. niz, ki pa je po odlični igri na obeh straneh na koncu pripadel ekipi Gimnazije Novo mesto.

Tako je našim dekletom ostal boj za 3. mesto, ki so ga osvojile že lani po dolgih, sušnih letih. Za nasprotnice so imele domačinke – ekipo Gimnazije Brežice in jih kljub temu, da se je bilo težko pobrati po polfinalnem porazu kar zanesljivo premagale z izidom 2:0. Tako so kot lani osvojile odlično 3. mesto, a s to razliko, da so letos že bile zrele tudi za 1. mesto. Glede na to, da v ekipi prevladujejo dekleta iz 2. in 1. letnika bo to v naslednjih letih gotovo možno.

»Jurčičeva« dekleta so s svojo igro navdušila vse, ki so tekmovanje spremljali, saj  praktično vse prvine odbojkarske igre obvladajo na zelo visokem nivoju. Za to se gre zahvaliti predvsem trenerjem iz Odbojkarskega kluba ATK Grosuplje, še posebej Matiji Slobodniku, ki je pomagal tudi z nasveti. Za našo ekipo so igrale: Hana Omahen, Zala Čižmek, Anja Jarc, Lara Žgajnar, Pia Juršič, Valeriia Kravchenko, Nika Sekirnik, Nina Bregar, Eva Starič, Hana Jeršin in Nika Jarc. Čestitke prav vsem, saj je bilo pravi užitek spremljati njihovo igro!

Simon Bregar

[nggallery id=145]

(Skupno 1.358 obiskov, današnjih obiskov: 3)