Tudi v letošnjem šolskem letu smo se odločili, da spoznavni dan dijakov 1. letnikov združimo s prvim športnim dnevom. Tako smo se v petek, 13. septembra odpravili v Čateške toplice. Bilo je napovedano lepo vreme in vremenoslovci se niso zmotili. Bilo nam je celo vroče.

Učitelji spremljevalci smo skupaj z dijaki preživeli lep, pester spoznavno-športni dan. Z dijaki smo opravili preverjanje znanja plavanja ter izvedli oddelčno štafetno tekmo v plavanju. Vsi oddelki so se s svojim znanjem plavanja in navijanjem zelo izkazali. Program smo nadaljevali s turnirjem v odbojki na mivki in s tekmo v vlečenju vrvi. Prav vse tekme so bile zelo zanimive in izenačene. Na koncu je vsak oddelek pripravil in izvedel še svojo predstavitveno točko, kjer so sodelovali prav si dijaki. Vsa tekmovanja in preizkuse smo točkovali oz. ovrednotili. Tekmovanje smo poimenovali »Čateški mnogoboj«.

Na koncu je bila v napetem spoznavno-športnem mnogoboju (odločilo je dodatno vprašanje – poznavanje domače geografije) najuspešnejša ekipa iz 1.a, a tudi ostala dva oddelka 1.b in ekonomski oddelek 1.d sta se zelo izkazala, zato smo čestitali prav vsem.

Dijaki so imeli tudi nekaj časa zase, za kopanje in druženje. Dan je minil hitro in brez zapletov, zato smo bili dijaki in profesorji na koncu zadovoljni, kar pomeni, da je bil glavni cilj dosežen.

Simon Bregar

[nggallery id=157]

 

(Skupno 1.311 obiskov, današnjih obiskov: 1)