V petek, 22. 3. 2019 se je na okrogli mizi v počastitev dneva šole ravnatelj Milan Jevnikar pogovarjal s šestimi nekdanjimi dijaki šole, ki so danes dva uveljavljena znanstvenika in štirje znani novinarji.

Za glasbeni uvod v prijeten klepet sta poskrbeli violinistki maturantka Ana Blaževič Arko in njena sestra Ajda, dijakinja ljubljanskega Konservatorija za glasbo.

Pred številno hvaležno publiko profesorjev, upokojenih profesorjev, dijakov četrtošolcev in nekaj ostalih obiskovalcev so svoje srednješolske spomine, študijsko in poklicno pot predstavili:

novinarka nedeljskega dnevnika Marjeta Černoga,

izredni profesor ljubljanske Medicinske fakultete in predstojnik Inštituta za patologijo dr. Jože Pižem,

urednica in novinarka RTV SLO Marjana Grčman,

novinarka POP TV Anamarija Ficko,

novinar  POP TV Anže Božič

in asistent na Fakulteti za elektrotehniko  Ljubljanske univerze dr. Sebasjan Šlajpah.

Sodelovanje je v zadnjem trenutku zaradi bolezni odpovedal novinar Tomaž Bukovec.

Pogovor je potekal v zelo sproščenem in prijetnem vzdušju. Vsi gostje so bili enotni v tem, da jim je naša šola dala odlično podlago za nadaljnji študij, predvsem pa, da je bila domača, prijetna, da jim je dajala dovolj svobode in da jim je enostavno pustila odrasti. Mnogi se šole še danes spominjajo kot drugega doma, kamor se z veseljem vračajo.

Predvsem mladim so položili na srce, kako pomembno je, da si človek zastavi cilj, saj ga potem tudi doseže. Poudarili so, da se mora človek osredotočiti nase, nikoli precenjevati uspešnosti v smislu sledenja najvišjim ocenam in točkam, čeprav je zvesto sledenje svojim ciljem predpogoj za vse dosežke. Človek mora pustiti pot svoji kreativnosti, tedaj bo srečen in uspešen.

Skoraj uro in pol trajajoč razgovor je minil v trenutku. V nadaljevanju večera smo za vse obiskovalce in goste pripravili družabno srečanje ob doma pečenih orehovih štrukeljcih in soku. Tudi tu so se razvili zanimivi in pogovori, obudili so se še marsikateri prijetni spomini na nekdanje šolske dni.  Prav prisrčna so bila srečanja gostov okrogle mize s svojimi nekdanjimi profesorji.

    

Resnično lepo smo praznovali in vsakomur, ki se nam ni pridružil, je lahko žal, da je zamudil enkraten dogodek.

(Skupno 1.521 obiskov, današnjih obiskov: 1)