Tudi v letošnjem šolskem letu smo se odločili, da spoznavni dan dijakov vseh oddelkov 1. letnika združimo s prvim športnim dnevom. Tako smo se v četrtek, 8. septembra, namenili v Čateške toplice. Napovedano je bilo lepo vreme in vremenoslovci se niso zmotili.

Učitelji spremljevalci smo skupaj z dijaki preživeli lep in pester spoznavno-športni dan. Z dijaki smo opravili preverjanje znanja plavanja in medoddelčno štafetno tekmo v plavanju. Vsi oddelki so se s svojim znanjem plavanja izkazali. Program smo nadaljevali s turnirjem v odbojki na mivki, s tekmo v vlečenju vrvi, nato pa smo preverili tudi matematično-logično znanje najbolj »brihtnih glav« v posameznem oddelku. Na koncu je vsak oddelek pripravil še svojo predstavitveno točko, pri kateri so sodelovali prav vsi dijaki. Vsa tekmovanja in preizkuse smo točkovali oz. ovrednotili. Tekmovanje smo poimenovali Čateški mnogoboj.

Na koncu je bila v zelo napetem spoznavno-športnem mnogoboju najuspešnejša ekipa iz 1.b, vendar sta se izkazala tudi druga dva oddelka, zato smo čestitali prav vsem.

Dijaki so imeli tudi nekaj časa zase, da so se kopali in družili.  Dan je minil hitro in brez zapletov, tako dijaki kot profesorji spremljevalci pa smo bili na koncu zadovoljni, kar pomeni, da je bil naš cilj dosežen.

 Simon Bregar

[nggallery id=90]

(Skupno 539 obiskov, današnjih obiskov: 2)